top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarjoke Verweij

Oekraïne

Bijgewerkt op: 27 feb. 2022


Een tweede bericht in korte tijd van Out of Abundance. Want ook in Roemenië zijn de gevolgen van de oorlog duidelijk merkbaar. De stroom vluchtelingen heeft Roemenië bereikt. Samen met het team van de shelter en de kerk doet Doret het mogelijke om deze vluchtelingen te helpen. Er worden huizen klaargemaakt om 10 gezinnen te kunnen opvangen. Er is dus veel praktisch te doen. Onder andere de transitie-huizen die in de zomer werden geplaatst, maar nog niet volledig klaar waren om te bewonen, zullen nu in sneltreinvaart toch zo bewoonbaar mogelijk gemaakt worden. Daarnaast moet er natuurlijk veel coördineert worden: wie doet wat, waar kunnen de mensen naar toe en welke mensen kunnen er geholpen worden. Ondertussen is Doret op dit moment al met de auto onderweg naar de grens, zo'n 300km van Boekarest, om daar de eerste mensen op te halen.


Als eerste praktische stap dragen we vanuit Out of Abundance nu in elk geval bij om de benzine voor Doret te betalen, zodat zij ook daadwerkelijk kan rijden.


Bid alsjeblieft voor een veilige reis voor Doret en de mensen die zij mee terug mag nemen, voor wijsheid hoe dit alles aan te pakken, voor voldoende mensen die willen helpen, voor mogelijkheden om in de eerste levensbehoefte te voorzien, en vooral voor vrede in deze regio, hoe ver weg dit nu ook lijkt.


Wil je ook financieel helpen? Geld is nodig voor transportkosten, voedsel, dekens, elektriciteit enz. Dit kan door een gift over te maken naar NL36INGB0008731700 t.n.v. Out of Abundance o.v.v. Oekraïne.

295 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page