top of page

Over Doret

Geboren als middelste van 5 kinderen op Curaçao, bracht ik mijn jeugd deels in Nederland door en deels op Curaçao en Aruba. Na de middelbare school ging ik in Nederland medicijnen studeren en werd tropenarts. Ik heb vele jaren op de spoedeisende hulp mogen werken. Na 12 jaar in het ziekenhuis gewerkt te hebben, besloot ik bijbelschool te gaan doen aan Cornerstone Intercultural studies and Bible college, een 2-jarige interne opleiding. Ik wilde ontdekken waar God mij verder wilde gebruiken. Aldaar werd ik met het werk onder prostitués en het probleem mensenhandel geconfronteerd. Na een jaar in Nederland in een opvanghuis gewerkt te hebben ben ik naar Boekarest, Roemenië verhuisd. In mijn tijd op Cornerstone had ik 6 weken stage gelopen bij het enige acute opvanghuis voor survivors van mensenhandel in Roemenië.


De organisatie heet Usa Deschisa (Open Door Foundation). Ze hebben me gevraagd om daar fulltime te komen werken. In maart 2015 ben ik aldaar begonnen. Ik hield me met name bezig met een grote groep kinderen die we toen in onze zorg hadden. Verder geef ik medisch advies en protocollen. Daarnaast ben ik deel geworden van het bestuur.

In december 2017 verrijkte God mijn leven met 2 kinderen. Broer en zus, Florin en Larisa. Na 3 jaar in voogdij te hebben gezeten zijn we nu in de laatste fase van adoptie. We genieten van elkaar en van het werk dat God ons gegeven heeft onder de overlevers van mensenhandel. Maar tevens mogen we Hem dienen binnen de lokale gemeente (Biserica Nazarineanului Binecuvantarea, Bucuresti) waar we heen gaan.

bottom of page