top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarjoke Verweij

Doret was in Nederland

Doret was de afgelopen 3 weken in Nederland en had samen met Florin en Larisa een heerlijke, ontspannende tijd met familie en vrienden. Vorige week deelde ze in de kerkdienst van Parousia in Wijchen over het intensieve afgelopen half jaar!

Gemotiveerd door de bijbeltekst uit Mattheus 25: “Want Ik had honger en jullie gaven mij te eten, Ik had dorst en jullie gaven Mij te drinken, Ik was een vreemdeling en jullie namen Mij op”, stond afgelopen half jaar in teken van de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Hierover deelden we eerder al verschillende berichten op de site. Aan een heel wat vluchtelingen werd een tijdelijk onderkomen geboden. Sommigen gingen op doorreis verder Europa in of naar Amerika, anderen zochten woning en werk in Roemenië zelf. Bijzonder hoe gastvrij de Oekraïners worden ontvangen in Roemenië, ondanks dat het leven voor de Roemenen zelf ook niet altijd makkelijk is en ondanks dat Oekraïne en Roemenië niet bepaald een vriendschappelijk verleden hebben samen. Ook bijzonder hoe de meiden uit het opvanghuis mee hielpen in de opvang van de vluchtelingen. Er werd hard door hen gewerkt!

Op dit moment komen er nog steeds vluchtelingen uit Oekraïne die een veilig heenkomen zoeken. Maar er zijn ook mensen die juist terug willen om weer bij hun man te zijn en omdat de plaats waar ze wonen veiliger is geworden. Het blijft dus een komen en gaan van Oekraïners.

Het werk dat Doret en haar team in het afgelopen half jaar heeft gedaan voor deze vluchtelingen was alleen mogelijk door de giften die werden ontvangen. Daarom voor iedereen die heeft bijgedragen: dankjewel!!!


Ondanks dat de opvang van de vluchtelingen van iedereen veel tijd en energie vraag, gaat ook het werk in het opvanghuis door. Er is zo hard gewerkt aan de tussen woningen dat ze uiteindelijk helemaal klaar zijn. Op dit moment zijn 2 vrouwen met beiden 2 kinderen zover dat ze hier kunnen gaan wonen. Een belangrijke stap op weg naar een zelfstandig leven in de maatschappij! Wordt vervolgd, want binnenkort volgt de officiële opening van deze tussenwoningen

!

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page